Osa 1. Miksi minä ja minun Kokoomukseni
Oma ammatillinen osaamiseni on kehittynyt erityisesti hyvinvoinnin, osallisuuden, omaehtoisen työllistymisen ja toimintakykyvyn kasvattamiseen erityisryhmillä kuten työttömät (niin pitkä- kuin lyhytaikaiset), päihde- ja mielenterveyskuntoutujat, asunnottomat, nuoret sekä muut henkilöt, joilla on haasteita arjessa. Suoranainen päihde- ja mielenterveyskuntoutus siirtyy soten mukana maakunnille, mutta kuntiin jäävissä vastuualueissa näiden haasteet tulevat näyttäytymään päivittäin niin palveluissa kuin kunta-alueella liikkuvien arjessa. Silmien sulkeminen ei paranna kenenkään tilannetta. Päihdekuntoutuksen siirtyminen maakunnalle soten myötä ei tee Kangasalasta päihdeongelmatonta kuntaa.
Arvojeni Kokoomus
Kannatan vahvasti perinteistä Kokoomuslaista periaateohjelmaa ja ”porvarillista yhteiskuntavastuuta” enkä niinkään uusliberaalia yhteiskunnasta välittämätöntä kapitalismia, jolle ihmiset ovat vain resursseja ja kaikki mitataan vain rahassa ja menestyksessä. Yksilöllä on kuitenkin vahva vastuu itsestään ja se antaa myös vapautta nauttia onnistumisista. Yhteisö taasen määrittelee suvaitsevaisuuden ja kansakunnan sivistyksen sekä luo ilmapiirin, jossa jokaiselle annetaan mahdollisuus onnistua yksilöllisten kykyjensä mukaan ja jossa heikompia tuetaan.
Jokaisella asteella (kunta, valtio) talous määrittelee vahvasti sen mitä milloinkin pystytään toteuttamaan ja sitä kautta syntyy realismi toimintaamme. Vahva talous mahdollistaa paremmat palvelut ja viihtyisämmän kunnan. Taloudellisesti vakaina aikoina ihmisten omaehtoisuus ja aktiivisuus tuottavat mielettömästi hyvinvointia, kun taas taloudellisesti heikkoina aikoina taantuma tarttuu myös ihmisten toimintaan.
Aidot valinnanmahdollisuudet lisäävät sitoutumista ja vastuunkantoa yhteiskunnassa. Voimme taata mahdollisuuksien tasa-arvoa hyvinvoinnin perustana palveluiden ja koulutuksen osalta. Yhteiskunnan perusrakenteiden, talouden ja sosiaalisten tai palvelullisten turvaverkkojen on oltava tätä varten kunnossa.
Ihmisten välinen tasa-arvo on pitkälti kiinni yhteisön ilmapiiristä. Tavoitteenani on vaalia tätä tukevaa ilmastoa. Kannatin myös tasa-arvoista avioliittolakia. Sukupuolten, ikäryhmien ja vähemmistöjen tasa-arvon tulee toteutua niin palveluissa, työelämässä, hallinnossa kuin lähiyhteisöissäkin. Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon vaalimisen periaatteet tulee siirtää myös seuraaville sukupolville. Ihmisoikeuksien toteutuminen kaikkialla maailmassa on edellytys ihmisarvoiselle elämälle ja kehitykselle. (Kokoomuksen periaateohjelma)
Osaamisen kehittämiseen tulee kannustaa ja työnteosta sekä yrittelijäisyydestä tulee palkita. Palveluiden kilpailutuksella saavutetaan säästöjä, kunhan kilpailutukset on suunniteltu hyvin. Kilpailua tulee olla myös vapaista työpaikoista. Osa työntekijämarkkinoista on vääristynyt erilaisten koulutuskiintiöiden takia: ammattilaisia ei kouluteta tarpeeksi, jotta työpaikoista syntyisi kilpailua ja palkkakustannukset pysyisivät kohtuullisina tai yhtälailla toisiin ammatteihin koulutetaan liikaa. Terve ja inhimillinen kilpailu palveluissa ja työntekijöissä palvelee asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla.
Yhteisön etu
Olen matkustellut paljon ja tavannut eri kulttuureissa monia eri yhteiskuntaluokissa olevia ihmisiä. Olen ymmärtänyt heidän näkemyksiään heidän kontekteissaan. Työni puolesta olen myöskin ollut tekemisissä muun muassa niin asunnottomien päihteidenkäyttäjien kuin eri ministeriöiden ja Tampereen kaupungin eri organisaatioiden edustajien kanssa ja ymmärrän myös heidän poikkeavia näkemyksiä. Käsitykseni suvaitsevaisuuden tarpeesta on lisääntynyt.
Kommentit
Lähetä kommentti